Scoala de soferi

Perioada de criza financiara nu a afectat aproape deloc scolile de soferi, ba chiar din contra ar spune unii dintre patronii acestora. Acest lucru se datoreaza faptului ca multe persoane isi iau permisul de conducere, cel putin categoria B, pentru a avea sanse mai mari de angajare. Faptul ca locurile de munca sunt putine, iar in majoritatea cazurilor permisul de conducere este unul dintre cerintele principale, aduce un avantaj scolilor de soferi, foarte multe persoane investind in obtinerea permisului pentru a-si creste sansele de angajare pe un post mai bine platit. Multi dintre acestia chiar isi incep pregatirea teoretica completand chestionare auto cu mult inainte de a se inscrie la cursurile unei scoli de soferi.

De ce este necesar sa urmezi cursurile unei scoli de soferi

Lasand deoparte prevederile legale care specifica clar ca orice persoana care doreste obtinerea permisului de conducere trebuie sa urmeze cursuri ale scolilor de soferi pe o anumita perioada de timp in functie de categoria sau categoriile pe care doreste sa le obtina, trebuie sa se aiba in vedere beneficiile pe care le are pregatirea in cadrul scolilor de soferi.

Daca in cazul pregatirii teoretice lucrurile sunt mai simple, orice persoana putand sa se pregateasca de acasa invatand codul rutier si completand chestionare auto online pe site-urile dedicate, dar in cazul pregatirii practice, totul devine mai complicat. Nici un chestionar auto si nici cele mai bune si detaliate explicatii ale celor mai buni soferi nu pot inlocui pregatirea practica.

In ce consta pregatirea practica si cea teoretica

Pregatirea practica este foarte importanta, aceasta ajutand viitorul sofer sa se descurce in trafic la volanul autovehiculului. Numarul orelor minime obligatorii pe care un cursant trebuie sa le urmeze difera de la o categorie la alta, acest lucru fiind specificat in OUG 195/2002. Este recomandat instructorilor sa solicite cursantilor sa mai urmeze cateva ore in plus fata de cele legale daca observa ca acestia nu se descurca in trafic.

In cazul pregatirii teoretice, cursantul are la indemana si varianta de a se pregati in regim propriu. Cursurile teoretice urmate la scoala de soferi sunt importante deoarece instructorii acestora vor invata cursantii cum sa se pregateasca cel mai bine. Pe langa acest aspect, instructorii pot aduce lamuriri acolo unde exista semne de intrebare. Odata aprofundate cunostintele din codul rutier se trece la completarea de chestionare auto.

Daca in cazul pregatirii practice totul tine de talentul viitorului sofer de a se descurca la volanul masinii, pregatirea teoretica numai in cadrul cursurilor organizate de catre scoala de soferi nu este, de cele mai multe ori, suficienta pentru a se trece examenul fara probleme. Pregatirea teoretica trebuie si este recomandat sa continue si in afara cursurilor scolii. In acest scop, orice cursant se poate folosi de setul de chestionare auto DRPCIV online care se gasesc pe site-urile de profil de genul I-drpciv.ro.

Recomandarea referitoare la chestionarele DRPCIV nu este doar un moft al instructorilor sau al oficialilor din politia rutiera, aceste chestionare reprezentand mai mult decat un ajutor. Modalitatea de completare a acestor teste DRPCIV online este identica cu cea din timpul examenului oficial, atat ca timp acordat, cat si ca modalitate de functionare. In plus, toate intrebarile din chestionarele auto DRPCIV care se gasesc online sunt cele oficiale, aprobate si folosite in timpul examenelor de catre organele abilitate. Ordinea in care acestea sunt afisate este singurul lucru care difera intre chestionarele auto online si cele completate in timpul examenului.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *