Despre pastilele de slăbit – avantaje și dezavantaje

Obezitatea reprezintă în zilele noastre una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă umanitatea. Faptul că oamenii care au probleme cu greutatea sunt mai tot timpul în căutarea unor soluții, a condus la dezvoltarea procesului de fabricație a diferitelor pastile destinate susținerii procesului de slăbire.

Cum alegem pastilele de slăbit

Există numeroase tipuri de pastile de slăbit, însă nu toate sunt indicate. Pentru a le localiza pe cele mai bune, este indicat să verificați siguranța produsului, ingredientele de bază utilizate în fabricarea acestora, dar și modalitatea în care acționează. Cele mai bune pastile de slăbit sunt aprobate de către agențiile de sănătate, după ce au trecut prin teste clinice aprofundate. Ideal este să consultați un medic. El vă va oferi sfaturi cu privire la dietă, exerciții fizice și tipul de pastile care vi se potrivesc cel mai bine.

Cum funcționează pastilele de slăbit

Fiecare pastilă are o modalitate specifică de funcționare. În cele mai multe cazuri se ia sub formă de comprimate în conformitate cu specificațiile scrise pe ambalaj. De asemenea și doza pentru fiecare pilulă este specificată pe ambalaj. Unele dintre acestea sunt menite să ardă grăsime și calorii în cantități mai mari, pe când altele lucrează asupra sistemului digestiv. Important este să nu se facă abuz de ele și să se consume acel tip de pastilă care este în concordanță cu nevoile organismului.

Beneficiile pastilelor de slăbit

Cele mai multe pastile de slăbit vin cu avantaje unice. În general, acestea vă ajută să slăbiți mai repede decât orice altă metodă folosită pentru pierderea în greutate. Când doriți o acțiune rapidă în ceea ce privește scăparea de kilogramele în plus, pastilele sunt cea mai buna alegere. Sunt ușor de utilizat, pur și simplu sunt înghițite în conformitate cu instrucțiunile. Mai mult decât atât, acestea sunt produse din ingrediente naturale pe bază de plante, acest lucru dându-le un plus de siguranță.

Aspectele negative ale pastilelor de slăbit

Fie că este vorba să le folosiți pe termen lung sau scurt, marea majoritate a medicilor nu le recomandă. De cele mai multe ori acestea sunt prezentate nerealist, companiile producătoare aducând argumente precum faptul că nu este nevoie să renunțați la vechile obiceiuri alimentare sau la un tip de viață sedentar, deoarece pastilele de slăbit au rezultate bune oricum.

Cel mai mare dezavantaj al pastilelor de slăbit este acela că odată oprită folosirea lor, kilogramele pierdute vor reveni. Presupunând că în mod normal consumați în jur de 4000 de calorii pe zi, cu ajutorul pastilelor puteți ajunge la 500 de calorii pe zi, datorită efectului de scădere al apetitului. După câteva săptămâni în care ați consumat pastilele de slăbit, reușiți să ajungeți la greutatea dorită. Acum este momentul să opriți ingerarea pastilelor. Dar, odată oprite revine și pofta de mâncare și odată cu acesta și kilogramele pierdute.

Cel mai rău este faptul că unii oameni pur și simplu se sabotează singuri și după oprirea tratamentului cu pastile mănâncă mult și fără restricții și asta deoarece consideră că au ajuns la o greutate normală și au voie să facă acest lucru. Din punct de vedere fizic, pastilele pentru slăbit reprezintă doar o măsura provizorie pentru a pierde în greutate și menține la un număr de kilograme optim. Ideal este ca banii dați pentru un astfel de tratament, mai bine să fie investiți în hrană sănătoasă și abonamente la săli de fitness. Dintr-o perspectivă psihologică, pastilele de slăbit creează falsa idee că odată pierdute kilogramele în plus, acestea nu pot reveni.

Mai mult, stări precum nervozitate, dependență, insomnie, depresie, oboseală accentuată sunt nelipsite în momentul în care urmați un astfel de tratament.

Cea mai bună metodă de pierdere a excesului ponderal și de menținere a unei greutăți sănătoase este aceea de a urma o dieta echilibrată, controlată, schimbarea obiceiurilor alimentare proaste, precum și exercițiul fizic zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *