Cheia succesului la un interviu

Cei mai multi dintre noi au fost cel putin odata la un interviu de angajare, insa nu toti au avut succes sau norocul de a trece de interviu, de a se angaja propriuzis. Cauzele pentru insucces pot fi destule si variaza de la persoana la persoana, in functie de diferiti factori.

Sa vedem impreuna cei mai importanti factori in abordarea unui interviu cu succes:

In primul rand unul din cei mai importanti factori este atitudinea cu care ne prezentam la interviu, este foarte important ceea ce vrem sa transmitem eventualului angajator, deci punctualitatea, seriozitatea si o atitudine proactiva conteaza foarte mult.

In al doilea rand conteaza foarte mult tinuta cu care mergem, de preferat este sa nu exagerezi  si nici  sa pari nepasator; ingrijita si formala este combinatia perfecta. Tinuta poate spune multe despre o persoana deci daca in restul timpului ai un anumit stil de a te imbraca, la interviu este de preferat sa te incadrezi tiparului si asa iti vei creste automat sansele de angajare.

Un alt aspect foarte important in abordarea unui interviu este pregatirea . Este cheia succesului la interviu, insa in cazul in care mergi la un interviu care nu tine de domeniul tau, un lucru foarte important este sa te interesezi pe cat posibil de cerintele din fisa postului pentru care vrei sa aplici si sa incerci sa raspunzi la cat mai multe posibile intrebari, astfel ii vei arata angajatorului ca desi nu ai cunostinte foarte mari in domeniu , esti autodidact si determinat sa inveti, ceea ce deasemeni iti va mari considerabil sansele de a trece de interviu.

Nu in ultimul rand si poate cel mai important este CV-ul cu care te prezinti. Este foarte importanta estetica lui si anume sunt cateva notiuni pe care ar trebui sa le stii: de exemplu scrii boldat anumite parti care te avantajeaza, astfel angajatorul isi va opri privirea la punctele tale forte. Pentru un astfel de model cv poti lua legatura cu specialist in domeniu care cu siguranta te vor ajuta sa iti creezi un CV exemplar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *