Ai face orice pentru a te proteja pe tine, familia ta, dar și obiectele personale. Instalare sisteme supraveghere video poate fi foarte eficientă pentru a-și proteja casa sau afacerea.

Acestea se folosesc inclusiv pentru supravegherea unor instituții într-un mod mai eficient. Monitorizând și detectând activitățile suspecte, se vor preveni actele de vandalism, furturile sau alte tipuri de infracțiuni.

Ele trebuie să fie montate, iar cea mai utilă soluție este să apelezi la o echipă specializată sau la un profesionist în materie de sisteme de supraveghere video.

Se va identifica zona de supraveghere pentru instalare sisteme supraveghere video

Primul pas pentru a instala un astfel de sistem este de a detecta zona în care-ți dorești să fie. Acest lucru va implica determinarea locației camerei și direcția în care ea va trebui să fie îndreptată.

Modelele mai noi se pot folosit de o rotație de 360 de grade, astfel, se vor putea instala oriunde în perimetru. Însă, este foarte folositor pentru a identifica zona de supraveghere potrivită, mai ales unde ți se pare că activitățile suspecte ar putea să apară mai des: zonele cu o luminozitate sau vizibilitate scăzută.

Alege camere de supraveghere dorită

Există mai multe sisteme de supraveghere video pe piață. Inevitabil va trebui să o alegi pe cea care ți se potrivește cel mai mult:

  • camere fixe;
  • camerele PTZ;
  • camere infraroșu;
  • camerele de tip bullet/dome.

Este foarte important să alegi camera care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale. Trebuie să ai în vedere nivelul de luminozitate, de vizibilitate, precum și alte funcții suplimentare de care se poate sau nu să ai nevoie pentru scopurile personale.

Unele dintre funcțiile obligatorii ar fi o funcție de detecție a mișcării sau înregistrarea video.

Alege sistemul DVR

După ce te-ai hotărât în privința camerei, este important să achiziționezi un sistem DVR, adică Digital Video Recorder. Dispozitivul va înregistra și stoca tot ceea ce filmează pe o perioadă de timp.

Este foarte important să alegi un sistem care să fie într-adevăr compatibil camerelor de supraveghere. DVR-ul trebuie să fie suficient de puternic și ușor de folosit pentru o gestionare facilă a volumului de date video înregistrate.

De asemenea, este foarte important să alegi un DVR cu o capacitate de stocare ridicată și opțiuni de conectivitate potrivite.

Montaj – Instalare sisteme supraveghere video

Ai ajuns în punctul în care trebuie să montezi achizițiile. Montajul camerei de supraveghere trebuie să fie realizat cu grijă. Astfel, aceasta va avea capacitatea de a acoperi într-un mod adecvat o zonă de supraveghere, minimizând riscul de deteriorare sau accidentare.

Înainte ca acestea să fie montate, asigură-te că ai la îndemână toate instrumentele necesare, precum un burghiu sau cabluri. În timpul montajului, asigură-te că această cameră este fixată pentru a sta în siguranță, iar cablurile sunt protejate împotriva acțiunilor din exterior care ar putea afecta funcționalitatea sistemului.

Conectează-te la DVR

Camerele au fost montate cu succes, iar acum ele trebuie să fie conectate la DVR. Se vor conecta cablurile de alimentare și cele de semnal video. Este foarte important să verifici și să testezi conexiunile pentru a te asigura că sistemul funcționează conform parametrilor.

Semnalul video se va transmite corect către DVR. Tot ce-ți rămâne este să configurezi calitatea imaginii.

Setează sistemul de supraveghere

După ce s-a realizat conectarea, este nevoie și de o configurare directă a sistemului de supraveghere. Acest lucru va implica diverse opțiuni de înregistrare video, precum și funcții de detecție ale mișcării, dar și de alertare. Este foarte important să configurezi opțiunile de stocare și de acces la înregistrările de peste zi.

Astfel, după o testare în prealabil, te poți bucura de protecția de după instalare sisteme supraveghere video.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *