Pavele sunt relativ convenabile la pret si facil de instalat, cu ajutorul doar a catorva recomandari si orientari generale. Pavajele au nevoie de putina intretinere, reparatii, si sunt relativ simple, ceea ce le face necesare pentru spatiul din jurul casei.

Avem trei feluri fundamentale de materiale uzitate pentru executarea pavelelor – piatra naturala, caramida si beton. In cadrul acestor materiale simple, sunt o multitudine de stiluri si culori. Intrucat pavajele din beton sunt de fapt un produs fabricat, culorile sunt adaugate in perioada procesului de fabricatie pentru a confectiona o gama mare de culori, stralucitoare, care se pastreaza la decolorare si la soare.

Puteti folosi pavajele din beton, cat si caramizi din piatra naturala sau zgura pentru a face desene frumoase, dificile pe cai de acces si curti interioare. Pavajele din piatra naturala, cum ar fi lespedea de piatra, sunt deosebite, dar si cele mai costisitoare. In pofida aspectului sau atractiv, pavajele din piatra naturala nu se intrebuinteaza pe portiunile cu trafic ridicat, deoarece se pot rupe sub presiune.

Caramida pavaj este confectionata din lut si sisturi, se usuca la temperaturi extrem de ridicate, ceea ce o face foarte rezistenta. Pavelele din caramida sunt rezistente la pete, desi ele pot dezvolta niste pete albicioase, numite efluorescente, care insa se spala fie cu ajutorul ploii, fie cu ajutorul unor substante chimice.

Caramida ofera un design luxos si impunator cand este utilizata pe alei, terase si gradini. Pavajele din beton sunt facute din beton turnat combinat cu agregate fine si desigur pigmentul de culoare adaugat pentru a forma diferite modele si stiluri.

Pavelele de calcar sunt un tip de piatra naturala, care este folosit in margine. Desi putin cam costisitor, calcarul este foarte trainic si poate rezista la masina de tuns iarba. Download Report

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *