Cum sa muti mobila in noul apartament

Mutarea intr-un nou apartament poate fi foarte interesanta pentru tine, mai ales daca aceasta mutare marcheaza inceputul unui nou episod al vietii tale independente sau alaturi de partenerul tau.

Dar exista un lucru care iti poate strica toata distractia atunci cand te muti – mobila. Daca ai luat decizia de a lua cu tine unele dintre piesele de mobilier din vechiul loc, atunci mutarea acelor articole mari si grele poate fi o provocare serioasa.

Mutarea mobilierului voluminos intr-un apartament de la etaj poate fi mai dificila decat ai putea crede, din mai multe motive. Este foarte probabil ca aceasta operatiune sa fie atat dificila, cat si periculoasa, chiar si cand exista un lift functional in cladirea de apartamente.

La urma urmei, posibilele vatamari corporale, probabilele daune ale mobilierului sau chiar potentialele daune costisitoare ale proprietatii noului loc nu pot fi niciodata excluse din cauza faptului ca nu ai suficienta experienta in mutarea mobilierului intr-un apartament.

Apeleaza la o companie de relocari pentru a beneficia de un lift exterior!

Unele dintre companiile de relocari de la noi din tara dispun de lifturi exterioare pentru a manipula bunurile clientilor lor acolo unde cladirile nu dispun de asa ceva. Liftul exterior este ideal pentru introducerea obiectelor de mobilier masive, cum ar fi canapeaua, prin intermediul ferestrelor.

Protejeaza-ti mobilierul!

Decizia de a muta mobilierul intr-un nou apartament presupune protejarea tuturor articolelor inainte de a le scoate din vechiul loc. Folosind o protectie adecvata, te vei asigura ca atat piesele tale de mobila vor ramane in siguranta pe toata durata mutarii, cat si peretii, usile si scarile vor fi protejate indirect.

Cand iti infasori articolele de mobilier in materiale de impachetare, folii cu bule sau paturi groase, bunurile tale vor beneficia de un strat protector de captuseala care va absorbi bine majoritatea socurilor si loviturilor accidentale in timpul relocarii. Cu alte cuvinte, daca iti lovesti usor mobila de living de un perete, atat mobila, cat si peretele ar trebui sa fie bine datorita carcasei exterioare din jurul pieselor de mobilier.

Foloseste un carucior de transport!

Cea mai eficienta modalitate de a muta mobila intr-un bloc care beneficiaza de lift interior este sa folosesti un carucior de transport. In acest fel, nu va trebui sa cari tu piesele de mobilier grele cu mana de la camion la lift si apoi de la lift pana in apartament.

Asigura-te doar ca piesele de mobila sunt bine fixate pe caruciorul de transport cu ajutorul curelelor sau bucatilor de franghie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *