Vinurile de la Crama Unu, care, după spusele unora dintre cei mai aprigi degustători de vinuri, sunt reprezentarea a tot ceea ce Podgoria Cotești are mai bun de oferit, nu au încetat niciodată să ne surprindă. În rândurile ce urmează ne-am propus să vă facem o serie de recomandări în ceea ce privește asortarea unora dintre cele mai cunoscute vinuri de la Crama Unu cu diverse preparate.

Merlotul și bunătățile cu care se potrivește cel mai bine – Crama Unu

Merlotul este un vin roșu destul de versatil, ce-si are originile în regiunea Bordeaux, Franța. Acest vin are arome foarte intense, lucru care îi oferă o autenticitate destul de specială. Este un vin ușor la gust, dar deloc simplu. Din punct de vedere culinar, acest vin ce se regăsește și în colecția de la Crama Unu, se potrivește de minune cu preparate din carne roșie, preparate din carne de pui și pui la grătar, paste ce au sosuri bogate, brânzeturi moi și puțin mai sărate, preparate cu ciuperci, pizza, mâncăruri picante, ciocolată neagră și alte mâncăruri de acest fel.

La rândul său, Feteasca Neagră este un vin premiat la nivel internațional. Acest soi de viță-de-vie este unul autohton din țara noastră, din care se obțin atât vinuri roșii, cât și vinuri rosé. Vinul Fetească Neagră au tente rubinii, cu arome în care fructele de pădure, vișinele, prunele uscate și stafidele negre predomină. Acest vin este ușor condimentat, cu tente de scorțișoară, piper, vanilie etc. Feteasca Neagră devine un vin din ce în ce mai bun odată ce se învechește. Vinul acesta fin se potrivește perfect cu preparate precum: carne de vânat, carne de vită, mâncăruri cu ciuperci, brânzeturi maturate, carne de pui la cuptor, mâncăruri picante, mâncăruri cu sosuri de roșii, ciocolată neagră si alte mâncăruri asemănătoare.

La Crama Unu se regăsesc o mulțime de soiuri de vinuri albe. Vorbim despre vinuri precum Feteasca Albă – un soi pur românesc, arome de flori albe și cu o corpolență puternică; Fetească Regală – un vin fin cu arome citrice, flori de tei și soc; Muscat Ottonel – un alt soi extrem de aromat, care dezvoltă arome de lichele, papală și miere; Sauvignon Blanc – un soi des vin la extrem de popular, cu o aciditate mai mare și o aromă plăcută; Rhein Riesling – soi ce își are originile în Rinul de Sus, acesta creează vinuri extrem de echilibrate ce pun într-o balanță perfectă dulceața cu aciditatea ridicată. În ceea ce privește gastronomia, vinurile albe așa cum sunt și cele menționate mai sus, acestea se servesc de obicei în compania unor preparate precum: peste și fructe de mare, pui și curcan, salate, brânzeturi ușoare/ cu textură moale, legume și preparate vegetariene, sushi și preparate din bucătăria asiatică, paste cu sosuri albe, fructe și deserturi usoare etc.

Așadar, acum, pe lângă faptul că ai aflat și câteva dintre cele mai adorate vinuri ce se regăsesc la Crama Unu, ai descoperit sau poate ți-ai reamintit și care sunt preparatele recomandate pentru aceste vinuri și cum să le combini pentru a avea parte de unele dintre cele mai deosebite experiențe gastronomice și mese reușite de fiecare dată. Te invităm să încerci fiecare vin dintre cele menționate mai sus, dar și altele ce se regăsesc la Crama Unu, pentru a descoperi care sunt cele ce îți plac cel mai mult și care se potrivesc de minune cu preparatele care îți plac în mod special. Mai multe informatii pe: https://cramaunu.ro/

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *