Merii sunt printre cei mai intalniti pomi fructiferi situati pe langa casele oamenilor sau in livezi. Au proprietati nutritive excelente pentru copii si adulti, fiind un adevarat izvor de sanatate. Insa, fiecare specie se deosebeste printr-un anumit continut de substante, prin diferite arome, forme si culori, fiind astfel foarte usor sa gasesti cel putin un tip de mar care sa te impresioneze. Iata cateva soiuri disponibile ce le-ai putea creste in gradina ta.

Soiul Florina

Merele Florina sunt printre cele mai comune specii de mere, dar si printre cele mai savuroase, fiind de origine franceza. Gustul acestuia este o combinatie dintre speciile Jonathan, Rome si Golden Delicous, aromat, usor dulce si acru in acelasi timp, coaja acestora fiind o combinatie de rosu si galben. Sunt bogate in zahar si acid citric, deci vor fi o alegere excelenta pentru a te bucura de un fruct delicios, care va contribui inclusiv la intarirea imunitatii.

Soiul Golden Delicous

Deopotriva, merele Golden sunt mere galbene mari, care sunt printre cele mai cautate soiuri in prezent de pe piata. Se disting nu doar prin dimensiunea generoasa a fructului, cat si prin savoarea lui pronuntata si dulce, fiind alegerea perfecta nu doar pentru a fi consumat ca atare, ci si adaugat in salate de exemplu, unde evidentiaza aromele celorlalte legume prezente. Gasesti si tu aceasta specie de pomi fructiferi pret avantajos lla bulbi-flori.ro.

Soiul Granny Smith

Daca de mic copil ai crescut cu mere rosii sau galbene, este foarte posibil ca cel putin o data sa fi degustat si din merele verzi care, ar putea fi chiar Granny Smith. Acestea se deosebesc de restul soiurilor mentionate anterior prin gustul acru intens care reflecta cantitatea ridicata de vitamina C, ideala pentru a tine virozele deoparte. Atunci cand merele sunt coapte, gustul poate deveni usor dulce.

Soiul Jonagold

Jonagold au un aspect, o textura, cat si un gust destul de similar cu merele Florina. Acesta este insa originar din Belgia, iar fructele se coc si sunt gata de consum aproximativ in lunile septembrie-octombrie. Parfumul lor este deosebit si, de asemenea, sunt mere extrem de versatile pe care le poti servi in diferite feluri, de la proaspete, pana la compot, coapte si multe altele.

Soiul Red Love

Red Love este cu adevarat un soi deosebit din cale-afara. In primul rand, prin forma. Daca unele specii de meri amintite pana acum, vin cu o coaja rosie sau care capata aceasta culoare atunci cand fructele sunt coapte si ajung la maturitate, soiul Red Love dispune inclusiv de un miez rosu. Iar atunci cand este sectionat in doua, vei putea observa forma unei inimi, de unde si numele acestuia. Este bineinteles, un soi hibrid, dar e renumit pentru cantitatea ridicata de antioxidanti, ce depaseste chiar si de 20 ori continutul unor soiuri obisnuite.

Mere columnare

Si nu in cele din urma, putem vorbi si de merele columnare, care pot fi atat verzi, cat si rosii, si care, se dezvolta prin formarea unor coloane alungite ce-i face perfecti pentru spatiile de mici dimensiuni. Sunt usor de intretinut, iar gustul lor va fi unul exceptional.

Dar bineinteles, acestea sunt doar cateva dintre speciile disponibile la flori-bulbi.ro.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *