Ce aduce actualizarea Windows 11 pentru gameri

Ce aduce actualizarea Windows 11 pentru gameri

Noul update aduce o veste excelenta pentru jucatorii pe computer care folosesc un controler Xbox

Bara controlerului este o noua functie inteligenta, chiar daca este inca in testare

Windows 11 are o noua versiune de previzualizare care aduce o functie inteligenta pentru persoanele carora le place sa-si foloseasca controlerul Xbox pentru a juca jocuri pe computer.

Noua versiune 22616

Noua versiune de previzualizare 22616 (pentru canalele de dezvoltare si beta) se refera in principal la o gramada de modificari si remedieri minore, cu o adaugare majora care vizeaza jucatorii sub forma unei noi bare de controler.

Aceasta bara de controlere ofera o vizualizare compacta a barei de jocuri Xbox si va permite sa accesati cu usurinta cele mai recent jocuri jucate – ultimele trei pe care le-ati rulat sunt prezente pe bara – sau chiar lansatoarele utilizate recent.

Deci, daca doriti sa porniti din nou Steam, de exemplu, acea posibilitate va este accesibila la doar o apasare de buton.

Bara de controler

Bara de controler poate fi accesata apasand butonul Xbox de pe controler, iar testerii vor vedea ca apare prima data cand conecteaza un controler Xbox la computerul lor Windows 11 (daca se afla in canalele de dezvoltare sau beta care ruleaza cea mai recenta versiune, bineinteles – si trebuie sa rulati, de asemenea, versiunea 5.722.5022.0 sau mai buna a Xbox Game Bar; apelati la la Microsoft Store pentru a verifica daca exista actualizari).

Daca jucati un joc si apasati butonul Xbox, aceasta va afisa Bara de jocuri Xbox pe care obisnuiti sa o vedeti in joc.

Microsoft are instructiuni complete despre cum sa porniti si sa rulati cu aceasta bara de controler in versiunea 22616 daca sunteti blocat in vreun fel.

O prima concluzie

Noua bara de controler este, desigur, in stadiu de testare timpurie, asa ca in acest moment oricine acceseaza functia se poate astepta la unele erori.

Intr-adevar, Microsoft observa ca exista unele jocuri care s-ar putea sa nu apara in lista de jocuri jucate recent – si s-ar putea sa observati erori in care unele titluri apar de doua ori – si, ca intotdeauna, nu ezitati sa raportati orice nu merge bine in Feedback Hub (sub Jocuri > Xbox Game Bar).

Sugestiile de imbunatatire vor fi in mod evident binevenite, fara indoiala, si una pe care am vazut-o deja difuzata online este adaugarea potentiala a unui avertisment de baterie descarcata pe bara controlerului, pentru a va anunta cand sunteti in pericol de a ramane fara sursa de energie.

Am mentionat, de asemenea, versiunea 22616 ofera o cantitate destul de mare de remedieri si exista solutii pentru unele probleme enervante aici, inclusiv o schimbare mare a barei de sistem, modificarile aduse cu precedentul update 22581 fiind abandonate.

Microsoft spune ca bara de sistem – si instrumentul derulant „Afiseaza pictogramele ascunse”, care a disparut pentru unii testeri – a fost facut sa functioneze asa cum a functionat cand a aparut Windows 11.

Unele rapoarte de pe Reddit par sa sugereze ca aceasta noua versiune remediaza si un cod de eroare problematic cu care se confrunta unii oameni, impiedicandu-i sa instaleze versiuni noi de previzualizare ale Windows 11 – dar exista si unii care spun ca acesta problema inexplicabila poate totusi sa va afecteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *