Jocurile video ne fac mai mult rău decât bine?

Jocurile video sunt mai mult decât o simplă distracție la sfârșitul unei zi obositoare. Ne plac și ne simțim atrași pentru natura lor distractivă, dar chiar și atunci când ne oprim din jucat, încă ne pot influența gândirea. Iată câteva moduri în care jocurile video ne îmbunătățesc viața.

Majoritatea jocurilor video promovează ideea de provocare, iar depășirea acestor obstacole, ne pot face să definim mai bine perseverența și responsabilitatea personală, învățând cum să ne concentrăm asupra propriilor acțiuni și pe ceea ce putem controla pentru a îmbunătăți lucrurile ce ne înconjoară. Pentru a sesiza cu adevărat beneficiile oferte de jocurile video, s-ar putea să necesite puțină introspecție din partea noastră. Deși nu pare evident, o parte dintre lecțiile pe care le învățăm jucându-ne se transformă în reacții aplicate în viața reală.

Fiecare dintre aceste experiențe vă poate învăța câteva lucruri despre cum să vă comportați cu ceilalți în viața reală. Deși nu putem spune că jocurile video ne fac mai deștepți, cercetătorii au descoperit că unele părți din creierului nostru, cum ar fi memoria, controlul muscular, planificarea strategică și orientarea în spațiu se pot dezvolta în timp.

Jocurile video nu pot crește IQ-ul sau capacitatea cognitivă, însă ne ajută să dezvoltăm și să exersăm abilități de care nici măcar nu știam. Unele jocuri au fost concepute pentru a rezolva probleme de matematică, gândire critică și provocări de a înțelege sensul lecturii. Mai mult decât atât, în prezent, găsiți jocuri pentru toate vârstele, care pot fi alternative educaționale. Dacă vreți să aflați mai multe informații despre ultimele jocuri apărute, accesați thecars.ro.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *