Această metodă de a confecționa singur propriile țigări mai este cunoscută și sub denumirea de MYO (Make your own) sau RYO (Roll your own) și se adresează doar persoanelor care au împlinit deja vârsta de 18 ani. 

Înainte de a oferi mai multe informații despre acest subiect de care fumătorii sunt interesați, trebuie să menționăm faptul că fumatul dăunează grav sănătății tale și celor din jur. Acest lucru este menționat atât de medici, cât și de cei care comercializează aceste produse din tutun.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem ce tutungerie ni se potrivește în materie de tutun, tabachere, accesorii țigări, narghilele și altele.

Selectarea tutunului după preferințele proprii

Adoptând această metodă, cu siguranță veți face economii importante în bugetul dumneavoastră. Aveți oferte din stoc la tuburi de țigări goale pentru injectat tutun, aparate manuale și electrice pentru injectarea tutunului, pentru tutun original de fabrică ambalat și timbrat, foițe, filtre și aparate pentru rularea țigaretelor și tabachere alături de multe alte accesorii. 

Sfatul nostru: folosiți numai tutun original și timbrat. Acesta poate fi sub formă de tutun firicele, sub formă de tutun tocat, tutun pentru rulat sau tutun pentru pipă. Tuburile comercializate pe piață pot fi încărcate sau injectate cu orice tip de aparat electric sau manual pentru injectarea tutunului. Printre produsele din plaja largă disponibilă atât online, cât și offline, găsiți tuburi cu filtru alb sau roșu, tuburi negre, tuburi cu filtru de 15 mm, 20 mm și chiar și cu filtru de 25 mm, acestea din urmă conferind o filtrare mai eficientă și o importantă economie de tutun.

Narghileaua și istoria folosirii sale

Narghileaua sau instrumentul de fumat oriental este cunoscută în lumea fumătorilor ca fiind metoda de relaxare și de combatere a stresului și anxietății atunci când avem nevoie de momente de evadare din normalitate. Ea era folosită înainte în Orientul Mijlociu sau Africa, dar în timp bucurându-se de o popularizare amplă și în Europa și America. 

Originea narghilelei datează de peste 1000 de ani, la început având drept bază nucă de cocos și un tub atașat acesteia, fiind folosită pentru fumatul opiului și hașișului. Internetul este plin acum de o gamă largă și o varietate în acest domeniu. De la diferite dimensiuni, cu un furtun sau mai multe și cu prețuri accesibile. În mare parte, modelele cele mai cunoscute de narghilele sunt cele cu un furtun, cu două, trei sau cu patru, narghileaua egipt, cea pe bază de cărbuni și cea creuzet.

Diversitate și calitate prezentă în rularea tutunului

Putem rula tutunul în diferite moduri, dar cele mai cunoscute și cele mai folosite metode se fac cu ajutorul unor:

Aparate de rulat tutunul – sunt aparatele special confecționate pentru a veni în ajutorul dumneavoastră când vine vorba de asigurarea calității țigării, dar și de puritarea tutunului folosit. Aparatele sunt ușor de manevrat și ușurează munca clasică de rulare, deoarece nu trebuie să mai rulați cu ajutorul palmei țigările. Regăsim aici diverse modele, de la cele ce utilizează un material de plastic, la cele metalice cu modele simple sau de tip tabacheră. 

Cele mai cunoscute modele sunt cele standarde, cele reglabile și cele King Size.

Țigări de foi – cunoscute și sub numele de cigarillos, sunt o versiune mai mică a trabucurilor, însă acestea sunt produse în mod diferit. În funcție de producător, țigările de foi sunt realizate din același tip de tutun din care se realizează și trabucurile, singura diferență fiind faptul că acesta este mărunțit, iar prin mixurile de tutun se creează arome unice. 

O țigară de foi conține minim 3 grame de tutun, iar lungimea acestora variază între 7 și 12 cm. Țigările de foi sunt realizate 100% din tutun natural, iar acestea pot fi cu filtru sau fără filtru, cu muștiuc sau cu diferite arome. Acestea sunt realizate în diferite colțuri ale lumii, cele mai apreciate țigări de foi fiind cele create din tutun cubanez precum: Cohiba, Montecristo, Guantanamera, Partagas, Romeo y Julieta și Trinidad.

Tuburi de țigări – menționate deja mai sus, dar care trebuie să știm că au în componența lor foiță și filtru, sunt gata asamblate și pregătite pentru a fi umplute cu tutun special pentru injectat. Astfel, veți obține țigări ieftine, dar la fel de bune precum țigările din pachetul vândut în magazin. 

Diferența dintre tuburile de țigări o face calitatea hârtiei și a componentelor filtrului. De asemenea, foarte importantă este și dimensiunea acestuia când vine vorba de pregătirea lor pentru tutun.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *