Casele eficiente energetic sunt o soluție de termen lung și mai cu seamă în acest context actual al crizei energetice. Se anunță o iarnă grea, cu facturi uriașe. Problema cheltuielilor de întreținere ale caselor nu este o chestiune nouă, însă pe fondul unor probleme de actualitate, revine în atenția noastră. Așadar, de mare interes este cum să alegem ca viitoarea locuință să fie construită mai eficient, astfel încât să avem parte de confort și de cheltuieli mici de întreținere.
Cu siguranță ați auzit despre proiecte case pasive. Astfel de construcții țin cont de un nivel foarte mic de energie necesară pentru a crea confort. În acest sens, izolarea termică trebuie să fie de calitate, sunt reduse la minim schimburile necontrolate de aer cu exteriorul și nu în cele din urmă se pune mare accent pe un mod practic și eficient de a recupera din căldură.
Case eficiente energetic se construiesc și la noi – Litarh este constructorul potrivit
Case eficiente energetic sunt cele pe structură din lemn, cum cei de la Litarh pot construi. Acestea au marele avantaj că izolația este în structura peretelui. În același timp, vorbim despre astfel de case având și alte avantaje:
- Timpul de construire este mai scurt.
- Șantier mai curat.
- Rezistă foarte bine la cutremure, au o fundație simplă și ieftină.
Să nu uităm și de faptul că lemnul este ecologic și regenerabil. Țînând cont de astfel de avantaje construcțiile de case din lemn au devenit tot mai populare. Doar că, ce-i drept, nu oricine poate construi. Litarh este constructorul cu experiență în acest domeniu. Portofoliul de case construite, ce țin cont de toate principiile importante pentru ca o casă să fie eficientă, stă dovadă a muncii bine făcute.
În fond, cum trebuie construită o astfel de casă?
Casa eficientă energetic este cea care are un consum anual de sub 50 kWh/m². Acest lucru se obține ținând cont de anumite principii:
- Izolația termică eficientă. Adică temperaturile interioare sunt foarte bine păstrate. Pereții exteriori și acoperișul sunt zonele de maxim interes unde izolația termică trebuie să aibă grosime corespunzătoare. Iar acest strat de izolație este calculat în funcție de clima din zonă, dar clar nu este mai mic de 20 de cm la pereții exteriori și 25 cm pentru acoperiș.
- Ferestre cu coeficient de transfer termic scăzut. Sunt considerate eficiente ferestrele cu 3 straturi de sticlă.
- Continuăm ca o condiție absolută, aceea de a elimina schimbul de aer cu exteriorul. Sunt zone precum la trecerea spre balcoane, la îmbinările pereților sau a plafoanelor unde există pierdere de căldură. Pentru a preveni o astfel de situație sunt folosite folii sau benzi, iar din punct de vedere al construcției în sine va fi menținută etanșeitatea casei. Asta înseamnă atenție și etanseitatea cablajelor și cum este proiectat sistemul de conducte.
- Nu în cele din urmă, încă din faza de proiectare sunt luate în considerare sistemele de recuperare de căldură.
Notă de final
Casele pe structură din lemn sunt deja considerate de mulți construcțiile viitorului. Contați pe asta și alegeți unul din acele proiecte case pasive care să vă placă și să vă avantajeze în viitor.
Contact: [email protected]