Acum câteva zile am purtat câteva discuții cu patronii unor magazine care vindeau produse foarte ingenioase și care ar putea ajunge magazine de top la noi în țară și nu numai. Problema era că persoanele respective au avut idei excelente și resurse suficiente pentru a deschide astfel de magazine însă le-a lipsit interesul, motivația sau voința.

Motivația și voința, aspecte esențiale pentru afacerile de succes

Am oferit unui manager general al unui magazin online câteva idei și sfaturi cu ajutorul cărora ar fi putut în decursul a câteva luni să-și tripleze suma pe care o aduc lunar vânzările însă răspunsul a fost un „nu” categoric, motiv fiind faptul că pur și simplu acesta nu-și dorea ca magazinul său să progreseze, să devină cunoscut și să-și facă simțită prezența pe nișa respectivă.

Același lucru l-am întâlnit de mai multe ori la diverși administratori de afaceri bune, care pot aduce mult profit lunar, dar care pur și simplu nu își dădeau mai deloc interesul și totul stătea în paragină.

Întrebarea care m-a măcinat și care încă o face de când am purtat aceste discuții cu persoanele respective este cum de își pot bate joc de munca și resursele pe care le-au investit în afacerile lor și dau cu piciorul profitului lunar care le-ar putea alunga orice grijă financiară.

Când întâlnesc astfel de oameni mă ambiționează și mai tare să muncesc iar dacă voi ajunge vreodată sa-mi deschid propria afacere pot fi sigur că voi da tot ce pot ca să o aduc pe culmile succesului și să nu ratez șansa vieții mele de a da lovitura în afaceri.

Dacă ai o afacere, fie ea un magazin online, firmă de hosting, bar, orice sau intenționezi să-ți deschizi o afacere în viitor mai bine nu o face dacă nu ești sigur că vei avea timpul, voința și motivația necesară pentru a face ceva de succes. Altfel, vei îngroșa rândurile afacerilor care sunt permanent la un pas de faliment.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *