Reducerea riscului de apariție a cancerului printr-un stil de viață sănătos

Cancerul este o boală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. În ultimele decenii s-a înregistrat o creștere a ratei apariției cancerului, iar experții în domeniul nutriției au afirmat că această creștere se poate datora, în mare parte, alimentației deficiente.

Conform World Cancer Research Fund, apariția cancerului ar putea fi redusă cu o treime dacă oamenii ar consuma mai multe alimente sănătoase și ar include în programul zilnic câteva minute de exerciții fizice. Există mai multe modalități de a reduce riscul apariției cancerului. Puteți începe prin evitarea alimentelor procesate și consumarea a cât mai multor legume și fructe proaspete.

Deși este foarte convenabil să consumați mâncare de tip fast-food, dacă vă planificați timpul și sunteți mai atenți la alegerile pe care le faceți în materie de alimente, aveți posibilitatea de a vă crea un meniu pentru toată săptămâna, meniu care să vă scutească de timp și efort (cum ar fi cumpărarea unui pui gătit și a unei salate de legume asortate). Încercați să cumpărați fructe proaspete, precum mere, banane, fructe de pădure, pe care să le mâncați între mesele principale ale zilei.

O altă schimbare necesară pentru a avea un stil de viață sănătos este evitarea, pe cât mai mult posibil, a băuturilor acidulate. Pe lângă faptul că acestea au mult zahăr în compoziție, mai conțin și alți aditivi, elemente periculoase pentru organism. De cele mai multe ori apelăm la băuturile carbogazoase pentru a obține un plus de energie. Acest lucru este fals și rezultatul va fi exact opusul, o să vă simțiți și mai obosiți. O alternativă viabilă este consumarea apei potabile alături de sucuri proaspete făcute din fructe. Ceaiul este de asemenea indicat, fie că este ceai de fructe, verde, negru sau din plante medicinale. Cu timpul o sa vă pierdeți gustul și dorința pentru produsele sintetice și cel mai important, o să faceți un mare serviciu propriului organism.

Dacă considerați că fructele și legumele nu sunt de ajuns pentru dieta dvs, puteți adăuga un supliment alimentar. Există multe produse de înalta calitate pe piață. O banană sau un alt fruct, alături de un iaurt vă poate asigura un mic dejun hrănitor. Fiți siguri că aceasta este o alegere mult mai bună decât produsele de patiserie cumpărate în fugă datorită timpului limitat de care dispuneți.

Un alt factor de care depinde starea dvs de sănătate este folosirea adecvată a produselor de igienă corporală. Multe șampoane și săpunuri existente pe piață conțin substanțe chimice dăunătoare sănătății. Pielea are proprietatea de a absorbi substanțele cu care vine în contact, astfel dacă folosiți produse care conțin aditivi chimici, nu faceți altceva decât să oferiți organismului o parte din ei. Aceste substanțe chimice pot fi găsite și în parfumuri, loțiuni de corp sau creme. Recomandat este să folosiți produse cât mai naturale ce nu conțin substanțe chimice. Există o gama atât de variată de astfel de produse, încât nu o să vă fie prea greu să le alegeți pe cele care vă ajută să vă mențințti sănătos.

Acestea sunt doar câteva exemple de schimbări pe care le puteți adapta stilului dvs de viață. Sutele de studii efectuate asupra cancerului au arătat că alimentele proaspete și un stil de viață sănătos pot ajuta la prevenirea apariției celulelor canceroase. Desigur, consumarea unor astfel de alimente nu asigură nicio garanție, dar există numeroase beneficii care v-ar putea ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *