Purificatoare de aer și somn: cum poate aerul curat să-ți îmbunătățească somnul?

Aerul din camerele locuinţelor noastre poate avea niveluri de poluanţi şi de cinci ori mai mari decât aerul din exterior. Cauzele sunt multiple şi uşor de identificat, iar unele purificatoare de aer pot avea un rezultat incredibil în acest sens. De la mucegai, pesticide, particule dăunătoare, păr de animale de companie, până la praf şi alergeni, pe toate la avem în interior, inclusiv în dormitor.

Eliminarea acestor pericole reale pentru plămânii tăi şi pentru sănătatea ta se poate face foarte simplu prin folosirea unui purificator de aer de calitate, care mai are şi funcţie de umidificator. Calitatea aerului e îmbunătăţită prin filtrarea acestuia, este recomandat să îl avem în dormitor ca să putem dormi mai bine indiferent de perioada din an în care ne aflăm.

Purificatoarele de aer îmbunătăţesc aerul de la interior, nu mai apar problemele cu respiraţia în timpul somnului, cu iritaţiile de la nivelul pielii, de unde şi somnul mai odihnitor şi mai liniştit.

cum sa dormi mai bine cu ajutorul unor purificatoare de aer

Principalele avantaje ale unor purificatoare de aer pentru somn

Sunt eliminate instant particulele din aer, de praf, de exemplu, alergeni, iritanţi, şi astfel somnul nostru este de o calitate mai bună şi plămânii sunt mai bine oxigenaţi cu aer „de calitate”, mai curat. Se reduc şi mirosurile neplăcute, iritante, somnul este şi mai plăcut şi mai profund când nu avem astfel de stimuli în dormitor. Până şi zgomotul în surdină al purificatorului de aer poate să ne ajute să dormim mai bine şi să adormim mai repede.

Dacă mai suferi şi de astm şi de alergie, purificatorul de aer va fi salvatorul nopţilor tale. Cu cât e mai viciat aerul respirat în dormitor, cu atât va fi mai greu să dormi bine şi te vei trezi obosit şi fără chef de nimic, fără pic de energie pentru întreaga zi. Expunerea prelungită la aerul care nu a fost purificat poate duce la apariţia apneei, care îţi va transforma somnul într-un coşmar.

Vor apărea şi iritaţiile la nivelul căilor aeriene, congestiile sau inflamaţiile, iar somnul va deveni imposibil. Studiile au dovedit că anumite părţi din creier şi sistemul nervos central care controlează respiraţia şi somnul vor fi afectate dacă aerul respirat e plin de praf şi impurităţi.

Somnul „adânc” ne ajută să ne ferim mai uşor de boli, ajuta sistemul imunitar să lupte mai eficient împotriva microbilor, virusurilor. Nu putem avea un astfel de somn dacă aerul respirat e viciat. Aşa că purificatoarele de aer vor fi singurele soluţii care ne vor asigura un somn „adânc” şi odihnitor şi energie suficientă în fiecare dimineaţă cât pentru o zi întreagă. Cu cât e mai severă simptomatologia asociată cu aerul viciat, cu atât somnul va fi mai prost, dacă nu imposibil.

Alte avantaje aparate purificare aer şi somn

Scapi şi de sforăitul care te mai poate sculă şi îţi poate transforma nopţile în nopţi albe dacă foloseşti purificatoarele de aer, nu mai apar blocaje ale aerului la nivelul căilor respiratorii superioare, ai aer curat, fără iritanţi.

Vei avea nevoie şi de purificatoare de aer moderne cu funcţie umidificator dacă vrei să ai un somn şi mai bun şi să te scoli mai odihnit în fiecare dimineaţă. Când umiditatea e sub 25% în dormitor simţi deja disconfort, iritațiile mucoasei nazale apar şi ele imediat.

Aerul umidificat este distribuit uniform în cameră, nu mai are nici bacterii sau iritanţi, viteza de răspândire a particulelor de apă împreună cu aerul curat în încăpere e constantă. Umidificatorul, funcţia de umidificare a aerului, previne apariţia prafului alb, se pot seta niveluri diferite de umiditate în aer în funcţie de umiditatea care există în mod natural în dormitor. Doar aşa poţi avea un somn de calitate noapte de noapte şi un început de zi perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *