baby shower

Ai auzit şi ai participat la petrecerile de după botez, căsătorie religioasă, dar ştii că există şi petrecerile baby shower? Nu sunt foarte populare la noi în ţară, dar în străinătate şi în America le vezi mereu peste tot.

Este încă un prilej de distracţie pentru viitoarea mămica şi de relaxare, se primesc şi multe cadouri. Organizarea unui baby shower party este una mai simplă decât în cazul unui botez, însă reuşita evenimentului privat depinde de respectarea mai multor etape.

Cu o tradiţie veche de mai bine de 70 de ani, petrecerile baby shower reprezintă un eveniment extrem de emoţionant pentru viitoarele mămici şi pentru prieteni. Este vorba despre o petrecere în care se fac diverse cadouri în aşteptarea naşterii unui copil, marcând anticipat momentul în care femeia va deveni mamă. La astfel de petreceri baby shower vor lua parte doar familia şi prietenii apropiaţi, vor fi restrânse, şi mămica va fi în centrul atenţiei, va primi felicitări şi cadouri, desigur.

De regulă petrecerea baby shower este organizată de cineva apropiat viitoarei mămici, prieten, rudă, coleg de muncă, în niciun caz femeia gravidă nu îşi organizează singură petrecerea. Momentul în care este bine să se organizeze petrecerea este săptămâna a 28-a până la a-35-a. Dacă se organizează prea târziu petrecerea baby shower mămica se va simţi destul de rău şi burtica va fi mare, dacă se organizează însă mai devreme este un motiv în plus să scapi de cadourile duplicat.

Nu te gândi la o petrecere baby shower ca la una de botez, ca la cea de după căsătoria religioasă. Două sau trei ore vor fi suficiente, se va servi câte ceva şi se vor deschide cadourile şi cam atât. Petrecerea are loc la restaurante, acasă, la ceainării poate, oriunde se simte viitoare mămica cel mai bine şi nu are probleme cu spaţiul şi mirosul de acolo. Se va evita organizarea acasă pentru a nu exista stres continuu şi deranj.

Invitaţii, invitaţiile, locaţia, tematica, mâncarea pentru baby shower

La petrecere vor veni în special femei, dar pot să participe şi tații, soţii, nu este o regulă, depinde mult ce îşi doreşte viitoarea mămică şi ce fel de planificare a fost făcută de cel care organizează petrecerea baby shower. Viitoarea mămică trebuie să fie implicată în fiecare etapă a organizării evenimentului.

Invitaţiile se trimit cu patru săptămâni înainte de eveniment, asta ca toată lumea să aibă timp să răspundă şi să poată să îşi modifice programul. Pe invitaţie se vor regăsi următoarele detalii: numele viitoarei mămici, numele gazdei, organizatorului, dată, oră, locul unde are loc petrecerea, contacte pentru răspuns, alte informaţii utile.

Dacă ai terminat şi cu invitaţiile te vei ocupa mai departe de tematica baby shower. Aici este o varietate impresionantă, poţi personaliza tematicile generice, ca să ai petreceri originale. Depinde ce vrea mămica, ce sex va avea bebe, cum vede mămica petrecerea baby shower ideală. Doar câteva idei de tematică: cărţi pentru copii clasice şi personajele din ele, motive din natură, orice legat de natură, filme şi seriale tv, desene animate favorite, cromatică atipică, tematică adaptată în funcţie de pasiuni, de interesele viitoarei mămici.

Revenind la mâncare şi meniurile pentru baby shower, este bine să te orientezi spre ceva light, aromat, dar nu prea greu pentru invitaţi şi viitoarea mămică. Salate, supe, paste cu legume, crudităţi, bruschete, ciuperci umplute, ouă pregătite cu brânză, verdeaţa vor merge perfect la un astfel de eveniment privat.

La desert se vor servi deserturile preferate de viitoarea mămică şi fără prea mult zahăr, fără carbohidraţi în exces şi grăsimi prea multe, ceva uşor, tarte, clătite, poate nişte tort cu multe fructe şi creme din ingrediente naturale.

Decorurile, activităţile din timpul unui baby shower şi muzica

Evident, nu se va rezuma totul la mâncare şi la discuţii la un baby shower. Vor fi şi jocuri, activităţi ca să ai personalitate şi distracţie pentru acest eveniment important din viaţa viitoarei mămici. De la deschiderea unor cutii cu baloane care vor evidenţia sexul copilului până la baby bingo, la mici proiecte DIY pentru invitaţi, pentru amintiri de neuitat, de toate te vei bucura dacă iei parte la petrecerile baby shower. Uneori se poate pregăti mâncare pentru bebeluşi, se pot lăsa carduri cu sfaturi pentru viitoarea mămica.

Alegerea locaţiei unde va avea loc evenimentul este deosebit de importantă. Ea poate influenţa şi meniurile, tematica şi simplitatea punerii în practică a elementelor tematice. Optează pentru restaurante care sunt cât mai accesibile la orice oră şi la care se ajunge uşor, care au şi preţuri bune şi personal gata să ajute la organizare. Decoraţiunile vor ţine cont de tematica generală şi de sexul viitorului copil, de ce îşi doreşte mămica.

Nu este nevoie de ceva foarte complex, însă trebuie să ai un decor de vis pentru un astfel de eveniment. Ţine cont de mărimea sălilor din locaţie şi de bugetul pe care îl ai la dispoziţie pentru baby shower.

Decoraţiunile pot fi formate din flori, baloane, pot să existe şi pe masa decoraţiuni specifice, elemente care respectă tematica. Ai grijă să personalizezi totul şi să nu scapi din vedere niciun detaliu. Muzica din locaţie este aleasă împreună cu viitoarea mămică, dar se ţine cont şi de ce îşi doresc invitaţii care confirmă prezenţa.

La plecare, toţi invitaţi la baby shower trebuie să rămână cu o amintire simbolică, o plantă, poate ceva dulce sau un obiect, bibelou, ceva din categoria de bricolaj.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *