Ochelarii de soare – accesoriu nelipsit al tinutelor moderne

ochelari de soare polaroid

Unul dintre accesoriile nelipsite din outfit-urile din perioada sezonului estival sunt, fara niciun dubiu, ochelarii de soare. Bineinteles ca nu se poate nega utilitatea lor si pe timpul anotimpurilor reci, cand desi soarele nu straluceste sau, cel putin, nu la fel de puternic, lumina puternica, spre exemplu, refractata de zapada poate fi deranjanta pentru ochi. Pe langa rolul amintit anterior, cel de accesoriu pentru stilizarea unei tinute, ochelarii de soare polaroid au si functie de protectie de razele ultraviolete care nu sunt doar deranjante pentru pupile, ci si daunatoare.

In momentul in care ochiul percepe o lumina puternica, indiferent ca este vorba de cea naturala a soarelui sau o lumina artificiala, pupila se contracta pentru a limita propagarea unei cantitati foarte mari in globul ocular. Aceasta actiune este ca un scut de aparare pe care organismul il are in fata factorilor daunatori, insa nu doar el trebuie sa se ocupe de protectie, ci trebuie ajutat prin diverse produse, articole despre care stiinta a concluzionat ca sunt benefice.

De ce sa alegi ochelarii de soare polaroid?

Utilizarea tehnologiei avansate de polarizare a lentilelor s-a dovedit a fi metoda cea mai eficienta de protectie pentru pupile. Vederea nu este afectata deloc, se reduce intr-o cantitate semnificativa intensitatea luminii si reflexiile, iar ochii sunt in permanenta protejati impotriva radiatiilor ultraviolete. Luand ca exemplu sezonul de vara, cu toate ca expunerea nu este directa, ci poate petreceti o mare parte din timp la volan in autoturismul personal sau, cu atat mai mult, poate job-ul este de asa natura incat conduceti un numar mare de ore, razele ultraviolete vor ajunge la pupile indiferent de faptul ca nu sunteti in aer liber.

In contexte precum acesta, ochelarii de soare impiedica aparitia starilor profunde de oboseala, care, de cele mai multe ori, sunt rezultatul incapacitatii ochilor de a face fata luminii puternice, senzatia de ochi uscati sau capacitate redusa de concentrare si/sau vizibilitate.

In prezent, pe piata exista foarte multe variante de ochelari de soare care se pretind a avea lentilele polarizate, dar care, in realitate sunt contrafacuti. Purtarea acestor ochelari este cu mult mai periculoasă pentru ochi decat neutilizarea lor. Intr-adevar ei vor proteja ochiul de lumina, insa nu si de razele UV – scaderea intensitatii luminii care ajunge in globul ocular va crea impresia organismului ca poate slabi mecanismul de aparare, iar pupila se va dilata usor, tolerand o cantitate mai mare de raze ultraviolete sa ajunga in ochi.

Pe langa avantajele oftalmologice pe care purtarea unei perechi de ochelari de soare polaroid le are, acestia arata si foarte bine integrati in diverse outfit-uri. Diversitatea de modele pe care piata o pune in prezent la dispozitie, ofera posibilitatea clientilor de a alege dintr-o gama foarte larga de modele. Nuantele vii, electrice pentru rama, in combinatie cu lentile negre sunt modele pentru persoanele indraznete, cu tenul bronzat deoarece se creaza un contrast ce le poate scoate in evidenta foarte usor sau modelele cu rame simple, in nuante inchise care se pliaza perfect cu lentile gri sau maro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *