Motofierastraul

Nu doar pentru ca ai mai mult timp ca de obicei pentru a face ordine pe langa casa si in gradina din cauza pandemiei de coronavirus, dar si pentru ca e o activitate necesara, pe care trebuie sa o desfasori acum ca primavara a sosit, toaletarea spatiilor verzi intra in categoria lucrurilor pe care le planifici pentru urmatoarea perioada.

Pentru ca totul sa decurga in conditii excelente  atat privind eficienta, cat si siguranta ta, Bricolaj Market – un eshop pentru casa si gradina – te intampina cu sugestii privind siguranta in utilizarea motofierastraului, respectiv a drujbei, un element indispensabil in gospodariei, pe care il gasesti in modele variate si pe bricolajmarket.ro.

Utilizarea motofierastraului in conditii de siguranta

Este un aspect important pe care sa il ai in vedere atunci cand utilizezi un astfel de echipament. Despre motofierastraie trebuie sa stii ca desi producatorii urmaresc sa aplice masuri de siguranta in utilizarea lor, la randul tau trebuie sa fii precaut.

Incepem cu tensionarea corespunzatoare a lantului, pas de realizat inainte de a folosi motofierastraul. Cele mai multe modele vin in dotare cu sisteme care iti permit sa realizezi aceasta operatiune in siguranta, cu usurinta.

Mai departe trebuie sa vorbim despre functia de protectie pe care motofierastraul trebuie sa o includa si anume oprirea automata. Este o modalitate de a te proteja in cazul unor incidente de proportii atunci cand utilizarea este defectuoasa.

In conditiile in care te orientezi dupa un motofierastrau, trebuie sa ai in vedere lantul acestuia. Nu il poti alege oricum, ci tinand cont de lungimea, de latimea sa.

Cu privire la lungime, vei gasi modele cu lanturi cuprinse intre 30 si 59 de cm, respectiv peste aceasta valoare. Referitor la latime, poti opta pentru modelele care au 1.1 cm, 1.3 cm sau latimi mai mari.

Nu in cele din urma trebuie sa te intereseze viteza acestuia, care va fi variata, in functie de dimensiunile alese, dar si de motorizare.

Este foarte important ca ceea ce alegi sa se limiteze strict la nevoile tale. Adica este inutil sa investesti intr-un model mai mare decat ceea ce ai nevoie. Pentru vreascuri, spre exemplu, va fi suficient un motofierastrau de 49 cm lungime a lantului si 1.3 latimea. Isi va face treaba mai mult decat bine.

Mai departe, e necesar sa ai in vedere si o ungere adecvata a lantului. Este un alt aspect ce poate spori siguranta la utilizare. Uleiul uzat e de evitat, nu te ajuta, ci din contra iti da batai de cap. Ideal e ca de fiecare data cand alimentezi echipamentul sa verifici si lubrifierea lantului. Ai nevoie ca intotdeauna canelura de ghidaj sa fie curata.

La fel verifica si pinionul de varf, care trebuie sa se roteasca liber. E ideal sa nu fie infundat nici orificiul de ungere pozitionat pe varful lamei de ghidaj.

Sunt numai cateva dintre masurile de siguranta pe care trebuie sa ti le iei atunci cand urmeaza sa folosesti motofierastraul. Chiar daca e o actiune repetitiva, asigura-te ca o realizezi corespunzator de fiecare data cand folosesti echipamentul.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *