cumperi un apartament cu ajutorul unui credit ipotecar

Achiziția unei locuințe reprezintă un moment important din viața fiecărei familii, iar acest pas trebuie făcut în urma unei perioade de documentare în care sunt luate în calcul și toate modalitățile de finanțare de care putem beneficia. Înainte de a face acest important pas, asigură-te că ai toate răspunsurile la întrebările tale și ține cont de situația familiei tale, dar și de nevoile fiecărui membru. O locuință trebuie să-ți asigure confortul și liniștea de care are nevoie familia ta pentru a se dezvolta cât mai armonios.

Pentru că nu beneficiem cu toții de o situație financiar de invidiat, posibilitatea de a achiziționa o locuință nouă printr-un credit ipotecar vine care o binecuvântare pentru multe familii dornice de un apartament nou, modern și capabil să ofere facilitățile de care avem nevoie. Analizează foarte bine piața imobiliară și poartă cât mai multe discuții cu dezvotatorii imobiliari din zonele care prezintă interes pentru viitorul tău. Este o investiție pe care cei mai mulți dintre noi o facem o singură dată în viață, iar acest lucru ar trebui să ne responsabilizeze și să fim cât mai informați înainte de a semna un astfel de contract.

Dacă dorești să faci acest important pas în viață, iată care sunt detaliile pe care trebuie să le cunoști despre un credit ipotecar:

Ce înseamnă un credit ipotecar?

Un credit ipotecar înseamnă un împrumut pe care îl facem în scopul achiziționării unui apartament, a unei case sau chiar a unor terenuri. Perioada pentru care facem acest împrumut variază în funcție de fiecare persoană, dar de cele mai multe ori se învârt în jurul perioadei de 25 de ani. Se poate spune despre această metodă de finanțare că este o variantă accesibilă pentru persoanele care nu-și permit să achite dintr-o singură tranșă suma integrală necesară pentru achitarea unei locuințe sau a unui teren.

În cazul în care nu putem plăti ratele sau nu putem rambursa banii împrumutați, creditorul de la care am făcut respectivul împrumut necesar achiziției unei proprietăți ne poate scoate din drepturi și va vinde locuința sau terenul pentru a recupera suma de bani împrumutată.

Este important de menționat că această modalitate de finanțare nu acoperă și suma necesară pentru un posibil avans. Nu trebuie să vă speriați, sunt dezvoltatori imobiliari care vând apartamente sau case chiar și fără achitarea unui procent în momentul semnării contractului.

Analizează-ți atent situația financiară înainte de a lua un credit ipotecar

În momentul în care ne-am decis să facem acest pas trebuie să avem o situație financiară clară din care să reiasă faptul că putem plăti ratele lunare la timp. Trebuie să luați în calcul toate cheltuielile care pot apărea pentru a întreține o locuință, dar și acele cheltuieli de zi cu zi. Un credit ipotecar este o responsabilitate pe care trebuie să ne-o asumăm doar în momentul în care avem resurse financiare care să acopere toate aceste cheltuieli.

De cele mai multe ori, creditorii vor cere mai multe documente care să ateste faptul că putem plăti ratele aferente. Chiar dacă lucrurile pot decurge mai greu din punct de vedere al birocrației, cu un creditor de încredere și cu experiență putem rezolva toate aceste aspecte într-un timp relativ scurt.

Cel mai indicat ar fi să apelăm la un credit ipotecar cu dobândă fixă, acesta ne va ajuta să ne gestionăm cheltuielile mai eficient și să nu întâmpinăm momente dificile din punct de vedere financiar în cazul unei creșteri a acesteia.

Ce condiții trebuie să respectăm pentru a obține un credit ipotecar?

Pentru că este un pas important și sumele pot fi foarte importante, trebuie să respectăm mai multe criterii pentru a intra în posesia unui credit ipotecar pe care îl putem folosi pentru a achiziționa o locuință sau un teren.

  • Trebuie să avem un loc de muncă stabil – poate fi o cerință a creditorului prin care să demonstrezi dacă poți plăti ratele aferente. Creditorul poate solicita mai multe documente de la locul de muncă și trebuie să te aștepți la acest lucru.
  • Trebuie să ai un anumit venit – în funcție de creditorul la care apelăm, acesta poate impune o anumită sumă care să reprezinte venitul tău lunar.
  • Vârsta minimă 18 ani, maximă 65 – este evident că doar un adult poate intra în posesia unui astfel de credit. Atenție, vârsta maximă este calculată  în momentul finalizării creditului.
  • Trebuie să acorzi un avans – poate fi o condiție pe care o putem negocia cu proprietarul locuinței, dar de cele mai multe ori rămâne în picioare.

Creditul ipotecar este o modalitate avantajoasă de plată la care putem apela dacă nu ne putem permite să achităm prețul integral al unei locuințe sau a unui teren dintr-o singură tranșă. Implică un efort financiar și trebuie să fim foarte bine informați înainte de a face acest pas.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *