mersul cu bicicleta

Copilul tau poate acum sa mearga, sa alerge si sa sara, asadar este pregatit pentru urmatoarea mare provocare: mersul pe bicicleta! Dupa ce a invatat elementele de baza despre o tricicleta, micutul tau este in sfarsit gata sa-si testeze abilitatile pe doua roti.

Fiecare copil este diferit, dar cei mai multi copii sunt gata sa invete mersul cu bicicleta in jurul varstei de 4 ani. Asadar, dupa ce mergi la magazinul de jucarii sportive pentru a cumpara o bicicleta potrivita, tine cont de sfaturile noastre de mai jos pentru a-l invata cat mai usor pe copilul tau sa stapaneasca mersul pe bicicleta.

​Echilibrul este cel mai important!

Invatarea echilibrului este necesara pentru a merge pe bicicleta, de aceea recomandam achizitionarea unei biciclete de echilibru sau a unei biciclete obisnuite careia sa ii scoti pedalele. De evitat insa rotile de antrenament.

Conform expertilor, cheia mentinerii echilibrului pe o bicicleta este sa te intorci in modul in care te inclini si sa nu incerci sa mergi drept.

Iti poti incuraja copilul sa inceapa cu portiuni mai mici de drum si sa cresti apoi distanta, pe masura ce incepe sa-si tina mai bine echilibrul.

Cum sa puna frane si sa abordeze curbele

Cand iti inveti copilul sa opreasca bicicleta, recomanda-i ca la inceput sa foloseasca usor piciorul sau frana de mana. Poate dori sa exerseze franele una cate una (mana si piciorul), dar, in mod ideal, le va face pe amandoua in acelasi timp.

Cand vine vorba de abordarea unui viraj, cel mai bun mod este sa-ti indrumi copilul sa mearga in opturi. Pentru asta, alegeti un spatiu deschis ca o parcare. Dupa ce observi ca se pricepe la asta si se poate opri atunci cand este nevoie, puteti incerca o poteca fara prea mult trafic. Poti, de asemenea, sa iti duci copilul intr-o zona mare, plata, cu iarba, unde eventualele caderi sa nu ii provoace rani urate in timp ce invata.

​Luati masuri de siguranta!

Inainte de a-ti lasa copilul sa foloseasca bicicleta, iti recomandam sa faci o verificare amanuntita a acesteia. Asigura-te ca anvelopele au suficient aer, testeaza franele si, daca bicicleta are un lant, verifica daca acesta se misca fara probleme in timpul pedalarii. Totodata, verifica daca micutului tau i se potriveste corect casca pe care o va folosi in timpul mersului pe bicicleta.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *