Un aparat de masurat nivelul acoolemiei reprezinta ceva practic, numai bun de folosit daca doresti sa iti verifici angajatii la locul de munca, ori, de ce nu, daca doresti sa te testezi chiar pe tine, pentru a te asigura ca este in regula sa conduci. Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol urmeaza sa discutam despre cele mai bune alcool testere.

Top 3 cele mai bune alcool testere

Alcool tester JustZEN

alcool testere justzen

[maxbutton id=”1″ url=”https://l.profitshare.ro/l/9810202″ text=”Cumpără de pe eMag.ro” ]

Pachet ETILOTEST DlGITAL PROFESIONAL

pachet-etilotest digital profesional

[maxbutton id=”1″ url=”https://l.profitshare.ro/l/9810213″ text=”Cumpără de pe eMag.ro” ]

Alcool Tester EvoSmart

Alcool Tester EvoSmart

[maxbutton id=”1″ url=”https://l.profitshare.ro/l/9810214″ text=”Cumpără de pe eMag.ro” ]

Asa cum spuneam, un astfel de aparat reprezinta o achizitie benefica indiferent ca o faci pentru tine, pentru a te testa periodic si a putea sa iti verifici nivelul alcoolemiei, ori daca detii o companie si doresti sa iti surprinzi din cand in cand angajatii cu o astfel de testare, si de ce nu, pentru a-i sanctiona daca se prezinta la locul de munca sub incidenta bauturilor alcoolice.

Nu ar trebui sa iti treaca prin cap ideea cum ca aceste aparate sunt disponibile doar celor din MAI, deoarece acestea pot fi achizitionate la liber, fara nicio problema, de oricine isi doreste un asemena aparat. Ba mai mult, exista aparate profesionale care pot stabili cu o inalta precizie si destul de rapid nivelul alcoolemiei, insa aici, cand vine vorba de functionare, situatia sta putin diferit decat in cazul aparatelor clasice, pe care le poti folosi si achizitiona de oriunde.

Principiul de functionare este urmatorul: aparatul are in componenta sa un electrod ce poate sa reactioneze prin oxidare atunci cand alcoolul este prezent. Acest lucru face ca acuratetea sa fie mult mai mare, iar rezultatul sa fie cat mai real. Un astfel de aparat functioneaza fara probleme o perioada lunga de timp. In cazul in care si tu iti doresti un astfel de aparat, ai putea sa optezi penttru modelele perfoesionale fabricate de la PNL sau chiar de la Clatronic, insa mai multe despre modelele de alcool testere pe care le recomandam, vei afla in continuarea acestui articol, unde vom specifica suficiente modele, pentru toate buzunarele, astfel incat sa il alegi pe cel mai potrivit pentru tine si pentru bugetul tau.

Cum alegi cel mai bun alcool tester?

Atunci cand vine vorba de alegerea unui alcool tester, lucrurile pot sa fie destul de dificile, mai ales ca nu ai mai folosit un astfel de aparat, poate doar la testarile efectuate de catre politisti la controalele de rutina, astfel ca nu stii de ce anume sa tii cont.

Tocmai de aceea, mai sus ti-am prezentat cateva modele de care sa tii cont, modele recomandate, modele pentru toate buzunarele. Ba mai mult, acum urmeaza sa iti dam cateva detalii si sa raspundem la cateva intrebari ce tin de alegerea celui mai bun etilotest.

Cum trebuie calibrat aparatul?

Atunci cand vine vorba de calibrarea unui etilotest, trebuie sa stii ca acest lucru trebuie facut doar dupa ce s-a depasit un anumit numar de utilizari, fiind un lucru obligatoriu, in caz contrar, va scadea destul de mult acuratetea rezultatului pe care aparatul il va oferi.

Pentru modelele profesionale, o astfel de calibrare trebuie sa fie facuta din 1000 in 1000 de testari.

Functiile pe care trebuie sa le indeplineasca un etilotest profesional

Un etilotest profesional trebuie sa indeplineasca si anumite functii. De departe cea mai importanta functie este portabilitatea. Mai exact, va trebui sa achizitionezi un etilotest cu dimensiuni mai mici, astfel incat acesta sa poate fi folosit oricand, indiferent de conditii. Totodata, trebuie ca aparatul sa beneficieze si de un afisaj digital.

Aparatele bune, profesionale detin astfel de ecrane digitale destul de mari astfel incat sa poata afisa clar nivelul alcoolemiei inregistrat in urma unei testari.

Totodata, un astfel de aparat ar trebui sa beneficieze si de functia de oprire automata, astfel incat autonomia acestuia sa fie cat mai mare. Tot din punct de vedere al autonomiei, cea mai mare parte a alcool testerelor functioneaza pe baterii, fiind vorba de bateriile tip AAA, iar durata unui set de baterii este suficient de mare pentru a realiza un numar destul de mare de testari.

Nu in ultimul rand, un aparat tip alcooltest ar trebui sa te atentioneze sonor atunci cand testarea este finalizata, insa din fericire acest lucru se intalneste pe marea majoritate a modelelor de pe piata.

Ce etiloteste exista pe piata?

Pe piata sunt disponibile nu mai putin de trei tipuri de astfel de aparate, vorbind aici de alcool testere personale, alcool testere profesionale si nu in cele din urma alcooltestere ultra-performante, acestea mai fiind cunoscute si sub denumirea de etilotestere de masa.

Care este durata realizarii unei testari cu cel mai bun aparat alcool tester?

Se recomanda ca durata timpului realizarii unei testari sa fie cat mai mic, astfel incat citirea sa fie cat mai sigura. Mai exact, durata de asteptare nu ar trebui sa fie mai mare de 10 secunde. Ar trebui sa te gandesti ca daca e nevoie de mai mult de 10 secunde, persoana ce va realiza testarea va putea intampina anumite dificultati in mentinerea fluxlui de aer.

Care este timpul de incalzire al unui etilotest?

Cand vine vorba de timpul de incalzire al alcool testerului, lucrurile variaza de la model la model, insa cu cat timpul este mai mic, cu atat aparatul este mai bun. Atunci cand vine vorba de acesta, am putea spune ca ai putea astepta de la 10 si pana la 100 de secunde pentru ca aparatul sa fie gata de treaba si a putea realiza testarile necesare cu acesta.

Asadar, mai sus ti-am prezentat o serie de etiloteste dar si cel mai bun alcool tester, aparate care cu siguranta isi vor face treaba fara probleme in masurarea nivelului alcoolemiei. Totodata, am trecut in revista si mai multe detalii importante in ceea ce tine alegerea celui mai bun alcool tester, daca nu iti doresti sa tii cont de sugestiile prezentate mai sus.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *