cursuri de infirmieră

Personalul medical din spital nu este format doar din medici cu diferite specialităţi şi asistente. În afară de aceste două categorii mai avem şi personal auxiliar, dar şi infirmiere. Ca să ajungi să lucrezi ca infirmieră într-un spital, clinică sau poate într-un cămin vei avea nevoie de cursuri de calificare şi de un certificat de calificare profesională.

Spre deosebire de asistentele medicale, care se ocupă de tratamentul bolnavilor, infirmiera se ocupă de îngrijirea bolnavilor. Ea va colabora îndeaproape cu asistentele sau asistenţii medicali, participând constant la îngrijire generală, prevenţie şi la tot ce ţine de îngrijirea paliativă.

Infirmiera va dezinfecta şi curăţa recipiente, ustensile, instrumente medicale, va transporta materiale de laborator, va dezinfecta, curaţa sălile de aşteptare, de recoltare sau de laborator, cabinete etc. Îngrijirea pacienţilor poate să se refere la hrănire, hidratare, transport şi însoţire în incinta spitalului, clinicilor, contribuţia în procesul de recuperare fiind foarte importantă.

Ca să ajungi să lucrezi ca infirmieră într-un spital sau într-o clinică ai nevoie de studii de specialitate şi de cursuri de infirmieră pentru acest post. Cursurile pot avea durate de până la 720 de ore, 1-3 luni, cu o parte alocată teoriei şi multă practică.

Investiţia iniţială poată să pară destul de mare, cursurile nu sunt foarte ieftine, este adevărat, însă cu ajutorul cunoştinţelor dobândite în timpul lor vei reuşi să îţi găseşti un loc de muncă uşor şi să fii plătit foarte bine odată ce capeţi şi experienţă, peste 3.000-3.500 ron, depinde de instituţia unde vei lucra. Dacă alegi străinătatea după finalizarea cursurilor veniturile tale pot să depăşească 5.000-6.000 ron lunar.

Finalizarea cursurilor va însemna şi obţinerea certificatului de calificare profesională pentru meseria respectivă, infirmieră. Este nevoie de absolvirea liceului sau măcar a învăţământului obligatoriu, gimnaziu, pentru a putea să vă înscrieţi la astfel de cursuri foarte utile. Probele scrise şi practice vor certifica toate cunoştinţele dobândite, se vor da teste riguros construite pentru o evaluare obiectivă înainte de obţinerea certificatelor de calificare.

Avantajele înscrierii la cursurile de infirmieră

Care ar fi principalele avantaje ale înscrierii la cursuri de infirmieră?

Dinamica foarte mare a jobului. Nu te vei plictisi cu siguranţă la locul de muncă în calitate de infirmieră, vei avea mereu contact cu oameni şi vei putea să îi ajuţi, activitatea nu va fi în niciun caz una monotonă.

Potenţial de câştig foarte mare pe termen lung. Chiar şi în ţară vei fi plătit foarte bine dacă ajungi într-un post de infirmieră, salariile sunt mari însă peste hotare, acolo unde şi cererea este mai mare şi condiţiile de lucru sunt mult mai bune. Sume de 1.000-2.000 de euro se pot câştiga fără probleme dacă alegi să practici meseria în spitale private din străinătate.

Flexibilitatea pe piaţa muncii. Nu trebuie să te angajezi neapărat în spitale, clinici. Poţi oferi îngrijiri în cămine, la domiciliu, poţi lucra şi în instituţii specializate pe anumite tipuri de îngrijiri, de exemplu cele paliative. Dacă vrei să câştigi în plus poţi avea şi două joburi, unul de bază şi altul la domiciliu unor pacienţi care au nevoie de tine şi de serviciile tale.

Rapiditatea dobândirii competenţelor şi abilităților necesare. În doar trei luni maxim ai deja toate cunoştinţele ca să te poţi încadra, să îţi găseşti uşor un loc de muncă. Primeşti certificate de calificare recunoscute naţional şi internaţional, te bazezi pe toate cunoştinţele dobândite şi pe latura practică a cursurilor.

Flexibilitatea participării la cursuri. Orele din cadrul cursurilor au fost gândite în aşa fel încât tu să poţi ajunge şi să îţi poţi merge şi la un job în paralel, până dobândeşti calificarea. Asta înseamnă că nu va trebui să renunţi la nimic ca să mergi la cursurile de calificare pentru meseria de infirmieră şi în cel mai scurt timp vei ajunge să îţi vezi visul împlinit.

Oportunităţi, perspective şi alte avantaje importante

Numărul mare de cursuri de infirmieră. Sunt multe variante de cursuri şi de instituţii care le organizează, poţi alege cursul care ţi se potriveşte şi care îţi va oferi şansele cele mai mari pentru a avea un loc de muncă excelent la final.

Accesibilitatea cursurilor. Te poţi înscrie la cursuri de infirmieră chiar dacă eşti mai tânăr, de la 18 ani în sus sunt primiţi cursanţi, dar şi dacă ai peste 40-50+ poţi să urmezi cursurile fără probleme. Materia şi partea practică au fost gândite special pentru a fi pe înţelesul oricărui cursant şi a fi de ajutor indiferent de vârsta la momentul înscrierii sau al absolvirii cursurilor.

Ce oportunităţi şi perspective de carieră ai după ce termini cursurile de infirmieră?

  • Asistenţa medicală directă, lucrezi în spitale, clinici, diferite centre de îngrijire de lungă durată, poţi avea şi diferite specializări;
  • Educaţie şi formare – dacă ai suficientă experienţă poţi contribui la formarea infirmierelor, infirmierilor, poţi preda în şcoli şi la cursuri pentru formarea continuă a personalului medical;
  • Management şi administraţie, dacă avansezi şi vrei un post de conducere în spitale, clinici;
  • Cercetare şi dezvoltare, dacă îţi doreşti să lucrezi în instituţii academice, centre de cercetare sau industrie farmaceutică;
  • Telemedicină, dacă preferi să acorzi sfaturi şi îngrijire şi via tehnologii moderne;
  • Îngrijire la domiciliu şi comunitară, lucrezi în azile, acasă la pacienţii care te solicită.
Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *