Lucrarile care se desfasoara la nivelul carosabilului si trotuarelor, indeosebi in zonele urbane, sunt esentiale pentru un trafic sigur. Atat pentru siguranta si confortul conducatorilor auto, cat si pentru bunastarea motociclistilor, biciclistilor sau a pietonilor, este important ca infrastructura stradala sa fie imbunatatita cand este nevoie. Acest tip de interventii presupun activitati specifice derulate de catre echipe de lucratori. Zonele in care se intervine se transforma in santiere pe trotuar sau carosabil.

Prezenta zonelor de lucru in spatii atat de tranzitate de vehicule motorizate, dar si de catre pietoni, trebuie sa fie semnalizata in mod cat mai usor de observat. Cu ajutorul mijloacelor specifice de semnalizare, se vor putea observa din timp zonele in care se lucreaza si vor putea fi evitate. Astfel, se protejeaza siguranta lucratorilor, dar si cea a participantilor la trafic. Una dintre cele mai utilizate modalitati de semnalizare a lucrarilor este folosirea de balize directionale. Iata ce sunt acestea si de ce sunt atat de utile!

Balizele directionale, esentiale pentru siguranta in trafic

Pe parcursul lucrarilor desfasurate la nivelul carosabilului sau trotuarului, se efectueaza sapaturi si alte interventii care necesita prezenta unui personal specializat. Acesta se expune unor riscuri fata de care trebuie protejat, la fel cum trebuie protejati si participantii la trafic de contactul cu zonele in care au loc lucrari. Balizele directionale sunt obiecte produse din materiale plastice, completate la interior cu insertii metalice.

Exteriorul unei balize directionale este acoperit cu folii reflectorizante de culoare galben/rosu/alb, astfel incat sa fie asigurata vizibilitatea optima a balizelor, din timp. Balizele se folosesc pentru ca sunt produse dintr-un material care nu poate sa produca avarii vehiculelor sau pietonilor, in caz de impact. Balizele se monteaza pe un suport special si dispun de un sistem care faciliteaza montarea si demontarea in timp rapid.

Este important de subliniat ca, daca ai in responsabilitate desfasurarea unor astfel de lucrari, balizele iti vor fi foarte utile si datorita caracterului lor ergonomic. Ele sunt usor de transportat si de depozitat si prezinta si o rezistenta indelungata. Sunt flexibile si, desi au insertii metalice la interior, nu sunt vulnerabile in fata ruginii. Balizele pot fi adaptate lucrarilor, in functie de amploarea acestora, deoarece pot fi de mai multe dimensiuni, astfel:

  • balize mari – baliza stanga-dreapta de dimensiuni mari are inaltime de 80 sau 100 de cm, in vreme ce latimea obiectului semnalizator este de 20 sau 25 cm. Aceste balize se prind pe un suport si sunt flexibile, pentru evitarea oricaror daune in caz de impact;
  • mini balize – in cazul in care este vorba despre lucrari de amploare mica, se pot utiliza balize directionale mini. Sunt modele cu inaltime de 30 cm si latime de 13 cm. Dispun si de suport special, pentru a beneficia de stabilitate optima. Si ele sunt flexibile.

Daca ai nevoie de obiecte de semnalizare a lucrarilor desfasurate pe sosea sau trotuar, intra pe Vesta-MagazinOnline.ro si comanda balize directionale. Sunt disponibile modele simple, precum si variante de mini balize. Acestea sunt variante autorizate pentru uzul in spatii publice, garanteaza vizibilitatea si ajuta la desfasurarea lucrarilor in cele mai bune conditii de siguranta!

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *