Leasing auto operațional sau achiziție: de ce leasing-ul auto este mai bun?

leasing auto operațional

Achiziția unei mașini poate ocupa foarte mult timp. Permite experților să îți gestioneze flota și să îți optimizeze bugetul. Dintre cele 3 variante clasice de cumpărare a automobilelor, leasing-ul auto operațional reprezintă cea mai bună alternativă pentru majoritatea oamenilor. Varianta creditului sau varianta plății cash pare că nu mai sunt variantele optime din cauza prețului plătit integral și într-o singură tranșă.

De ce merită să cumperi o mașină second-hand?

Unul dintre principalele motive pentru care să alegi o mașină second-hand în favoarea unei mașini noi este prețul mai scăzut. Dar cu siguranță acesta nu este singurul aspect de care trebuie să ținem cont. Pe piața second-hand ai posibilitatea de a alege motorizări care nu mai sunt disponibile pe piața mașinilor noi și poți beneficia de toate sistemele de siguranță, dat fiind faptul că în ultimii 10 ani nu mai există marcă și model de mașină care să nu le aibă în dotarea standard.

Mașinile rulate se devalorizează mai lent decât cele noi. Este cunoscut faptul că, în momentul în care mașina proaspăt achiziționată este rulată, ea în primele sute de kilometri deja își pierde 10 – 15% din valoare. Iar dezavantajul principal este că în primii 2-3 ani deprecierea este și mai accentuată pentru autovehiculele noi, opusul fiind cele second-hand care se stabilizează la un preț, menținându-și valoarea mai mult timp.

Vremurile în care cumpărai mașina din târg pare că au apus, la fel și teama legată de kilometrajul fals sau probleme care urmau să apară pe parcurs sau imediat după achiziție. Dacă apelezi la firme serioase, care își asumă răspunderea pentru mașinile pe care le vând și își respectă clienții, poți avea garanția faptului că mașina la mâna a doua este o ofertă bună, cu kilometri și istoric real, achiziția fiind una sigură de această dată.

Ce reprezină un leasing pentru o mașină la mâna a doua

Leasing-ul auto este un sistem de finanțare practicat frecvent pentru mașinile noi. Dar în ciuda faptului că mașinile noi nu sunt o achiziție perfectă pentru orice buzunar, varianta second-hand surâde oricărui român. Verificând statisticile putem vedea că circa 80% dintre persoanele dornice să achiziționeze un automobil iau în calcul mașina second-hand. Pentru acest aspect s-a extins și sistemul de leasing-uri auto, acesta intrând și pe piața autovehiculor rulate. Existența acestuia este o dovadă clară a calității și apetitului mașinilor second-hand în țara noastră.

Clasificarea și înțelegerea leasing-urilor auto

Încheiem cu clasificarea celor două tipuri de leasing auto cunoscute:

  • Leasing-ul financiar – îți oferă posibilitatea să devii proprietarul de drept al autovehiculului la finalul contractului, însă doar dacă plătești valoarea reziduală
  • Leasing-ul operațional – este cel ce vă permite să conduceți un autoturism și să beneficiați de ofertele sale competitive, fără costuri de întreținere sau amortizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *