Constanteanul

stiri, informatii utile, articole interesante

covid Constanta

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 17.982 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 362 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 539 de persoane internate, dintre care 527 din județul Constanța și 12 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 4.038 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 5.529 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 138 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 77 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 130 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 124 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 37 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 33 ocupate).

În cursul zilei de ieri, 01 decembrie a.c., peste 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.965 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

sursa – Instituția Prefectului – Județul Constanța

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *