măști de faţă

Masca de faţă este un produs pentru îngrijirea tenului, extrem de simplu de folosit şi cu efecte dovedite asupra pielii. Scopul său este să redea fericirea feţei şi să menţină pielea sănătoasă, prin intermediul hidratării şi ajutorului în procesul de absorbţie a substanţelor nutritive.

Nu contează că ai piele uscată, riduri, pori mari, acnee sau o combinaţie a tuturor celor menţionate deja, aceste măști de faţă vor funcţiona perfect în orice scenariu. Cum se aplică în mod corect masca de faţă şi de ce este importantă pentru ten, ce beneficii poate avea? Răspunsul la aceste întrebări şi multe alte informaţii interesante le vei afla în rândurile ce urmează.

Acţiunea puternică a măştii de faţă de la nivelul pielii feţei se datorează substanţelor active concentrate, vitaminelor sau nutrienţilor conţinuţi, toate în cantităţi atent dozate ca să ofere pielii feţei un aspect cât mai aproape de perfecţiune.

Fiecare mască de faţă folosită zilnic va funcţiona ca o barieră fizică care permite pielii să absoarbă rapid ingredientele active. În general, o mască de faţă poate hidrata, înmuia pielea uscată, poate contribui la curăţarea porilor cu probleme. Textura pielii este îmbunătăţită rapid, ridurile şi liniile fine vor dispărea mai repede, pielea recăpătându-şi elasticitatea, erupţiile se vor estompa, la fel şi punctele negre. Pielea va arăta foarte bine după tratamente, va deveni mai strălucitoare, mai uşor de îngrijit, va fi revitalizată.

Tipuri de măşti de faţă în funcţie de tipul de piele

În funcţie de ten şi de nevoile fiecărui pacient există mai multe tipuri de măşti de faţă. Cele mai comune şi mai folosite sunt cele tip cremă, pentru hidratare intensă, pentru nutrienţi ajunşi rapid la nivelul pielii şi piele hrănită în profunzime, cu aspect întinerit. Măştile de faţă sub formă de gel au textura light, sunt bune pentru pielea normală şi uleioasă, au şi substanţe astringente pentru porii cu probleme. Pielea deshidratată şi uscată va arăta mai bine după aplicarea unor astfel de produse cosmetice.

Masca de faţă cu argilă are efecte exfoliante, absorbante şi astringente, reduce inflamaţia, acneea, excesul de uleiuri. Porii congestionaţi vor fi curăţaţi şi vor arăta mult mai bine cu măştile cu argilă. Dacă este nevoie de exfoliere în profunzime măştile exfoliante îşi vor face treaba foarte bine. Se elimină celulele „moarte” de la nivelul pielii, se încurajează procesul de refacere a pielii, ridurile şi liniile fine dispar rapid şi ele.

Măşti de faţă pentru încălzire sunt ideale pentru senzaţia de cald la nivelul pielii. Conţin ca ingrediente active paprika şi scorţişoară, încurajează circulaţia mai puternică în zona de aplicare, efectele sunt imediate, în 20-60 de minute acţionează. Nu sunt măşti pentru toate tipurile de piele, cei cu pielea sensibilă şi iritată le vor evita.

Aşadar, pielea uscată are nevoie de măşti de faţă hidratante, cu unt de shea poate, ulei din seminţe de struguri sau cu acizi graşi din belşug, pielea uleioasă, grasă, va avea nevoie de măşti de faţă cu multă vitamina C şi E, cu citrice şi kale, de exemplu. Pielea care prezintă caracteristici mixte are nevoie de mai multe tipuri de măşti, pe diferitele părţi ale feţei, în funcţie de caracteristicile dominante.

O piele foarte sensibilă poate fi tratată cu măşti de faţă cu ingrediente naturale, fără substanţe prea puternice în compoziţie, o mască cu arnică ar fi de preferat. Pielea normală ar putea să beneficieze de pe urma unui tratament cu măşti de faţă cu lămâie, antioxidanţi cât mai mulţi, alte ingrediente active care reduc aspectul neplăcut al ridurilor şi îmbunătăţesc aspectul general al pielii.

Masca de faţă nu se foloseşte niciodată în fiecare zi. O dată sau de două ori pe săptămână este suficient. Întotdeauna se va aplica după curăţarea şi tonifierea tenului, pentru eliminarea impurităţilor şi excesului de uleiuri, de sebum.

Cum aplicăm masca de faţă?

Care ar fi paşii aplicării corecte a unei măşti de faţă?

  • Curăţă cu atenţie faţa şi toate zonele unde se va aplica masca – foloseşte substanţe speciale pentru curăţarea pielii pentru îndepărtarea uleiurilor, mizeriei şi resturilor de la machiaj. Nu uita de zona ochilor, foloseşte gel de ochi în jurul ei ca să protejezi ochii şi pielea de acolo, să nu ajungi la deshidratare.
  • Aplică masca rapid direct pe pielea umedă cu mâinile umede – nu freca masca de faţă, doar o aplici uşor, evită zona ochilor, nările. Masca se întinde pe faţa uşor, până la gât.
  • Aşteaptă să îşi facă efectul şi nu mai atinge faţa – aşteaptă 10-20 de minute, încearcă să te relaxezi, fă ce îţi place şi uită de mască. Respectă perioadă după care se poate scoate masca, în funcţie de ce indică producătorul.
  • Scoate masca de faţă – măştile sunt făcute să adere la piele, să stea fixe pe faţă. Foloseşte apa şi ai răbdare când o elimini. Tamponează, nu freca pielea după tratament, şi îndepărtează masca de faţă cu un prosop moale şi curat. Dacă masca s-a uscat bine poţi să foloseşti un prosop umed călduţ şi să îl aplici pe faţă, aştepţi câteva minute şi repeţi aplicarea până când masca se dizolvă treptat.

În funcţie de tipul pielii poţi aplica măşti şi de trei ori pe săptămână, dar dar ai piele uscată o dată pe săptămână este suficient – pielea normală şi cea uleioasă, cu mult sebum poate să permită folosirea măştii de faţă de mai multe ori pe săptămână, doar când este necesar, desigur.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *