Desi pe piata exista o varietate mare de garduri, in ultimii ani cumparatorii s-au indreptat tot mai mult catre modelele de garduri de aluminiu. Sunt mai accesibile decat gardurile traditionale din fier forjat, mai rezistente decat gardurile din lemn si mai usor de intretinut decat mai toate tipurile de garduri. In plus, iti poti spori atractivitatea proprietatii fara a face o gaura in buzunar, deoarece gardurile din aluminiu au preturi extrem de prietenoase. Aluminiul, fiind un metal neferos, nu rugineste ca fierul. Asadar, te poti astepta sa reziste mai mult cu putina intretinere. Desi are atat de multe avantaje, inca exista destul de multi oameni care prefera alte tipuri de garduri. Iar acest lucru se intampla din cauza catorva mituri in jurul acestui material.

Iata care sunt cele mai frecvente mituri despre gardurile din aluminiu:

​Mit 1. Otelul este mai puternic decat aluminiul.

Adevar: Este considerat a fi unul dintre motivele principale pentru care unii oameni prefera sa isi instaleze garduri din otel in loc de garduri din aluminiu. Desi otelul este puternic, aluminiul este si mai puternic. Oamenii cred ca otelul este mai puternic, deoarece aluminiul are o greutate mai mica. Calculeaza raportul rezistenta-greutate si vei sti de ce aluminiul este mai durabil decat otelul. Acesta din urma ar putea fi mai rigid, dar nu mai puternic.

​Mit 2: Gardurile din aluminiu sunt predispuse la ruginire.

Adevar: Desi este adevarat ca gardurile metalice sunt predispuse la rugina, aluminiul nu rugineste fizic. Si nu doar gardurile, ci si usile din aluminiu pot rezista zeci de ani. Asadar, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la riginirea gardului din aluminiu, chiar daca il expui la conditii climatice dure. Datorita progresului tehnologic de care au avut parte, gardurile de aluminiu din ziua de azi rezista chiar si 3 decenii.

​Mit 3: Gardurile din aluminiu sunt mai scumpe decat cele din fier forjat.

Adevar: Desi costul initial al unui gard din fier forjat poate fi mai mic, trebuie sa stii ca este posibil sa cheltuiesti mai mult, deoarece este nevoie de forta de munca suplimentara pentru a construi gardul. Odata ce fierul forjat a fost asamblat in magazin, trebuie ca stalpii gardului sa fie sudati. Apoi urmeaza curatarea, amorsarea si vopsirea gardului, ceea ce creste drastic costul acestuia. Gardul de aluminiu, pe de alta parte, nu necesita nicio fabricatie la fata locului.

Constănțeanul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *